|

Min guide för Smarta Hem: Hur jag byggde mitt Snabbt och Enkelt!

Tekniska revolutionen för smarta enheter är här och kommer att förändra hur våra liv fungerar. Faktum är att det redan börjat hända överallt.

Första steget med en smart hub

Börja med navet (den smarta huben i ditt hem). Basen till vilket du ställer in dina smarta enheter eftersom det fungerar som kommunikationsmedium och koordinator av de olika enheterna. De mest populära är från Google, Amazon och Apple, som tillhör ekosystemen Google Home, Amazon Alexa och Apple HomeKit. De flesta produkter är kompatibla med Google Home och Alexa, medan Apples system är kompatibelt främst med produkter från Apple.

Lek med din belysning

Nästa stopp för ditt smarta hem? Lampor! På ett enkelt sätt och med lite pengar kan du uppnå imponerande resultat. Använd smarta LED-lampor för att ändra färger och atmosfären i ditt hem dynamiskt. Om du är ett fan av dold belysning är smarta LED-strips en idealisk lösning för dolt ljus bakom möbler eller din TV. Du kan till och med få dem att matcha skärmen.

Kolla in denna bloggen sensegusto för att ta reda på hur LED-lampor påverkar miljön

Gör din vardag enklare

Gör rent även när du inte är hemma! Hur; En robotdammsugare kan göra detta åt dig och schemalägga driften på de timmar du vill att den ska jobba! Varför se den jobba när den kan jobba när du inte är där.

Vill du göra de enheter du redan har mer “smarta” kan du byta ut ett befintligt uttag mot ett smartuttag. Så ansluter du helt enkelt enheten till hubben och ställer in de timmar du vill att den ska starta och stänga av. Vill du ha något mer? Installera mellanströmbrytare eller väggströmbrytare så att du har full kontroll över icke-smarta enheter också.

Ta din underhållning till nästa nivå

Se din underhållning genom att ansluta en smart TV till din hubb och njut av alla de olika funktioner som det erbjuder dig. Om du däremot har en äldre TV och vill modernisera den kommer en TV-box att ge dig tillgång till många roliga applikationer. Din musik? Fyll på med en Bluetooth-högtalare, programmera den för att spela musik vid specifika tider eller aktivera den till när du går in i rummet ska gå igång. Dessutom kan du också använda den som en röstassistent och skicka vilket kommando du vill till hubben. Låter inte det lite spännande? Möjligheterna är ändlösa.

Glöm inte din säkerhet

Ringer det på dörren när du inte väntar någon? Oroa dig inte, en smart dörrklocka kan visa dig vem som är utanför din dörr, men också spela in allt! Om någon närmar sig ditt hus efter en viss tid tänder smarta rörelsesensorer din trädgårdsbelysning, medan en övervakningskamera automatiskt kan spara allt på din dator eller molnet.

Läs denna blogg styleblogg för smarta lösningar och spara tid

Genom att göra ditt hus “smartare” sparar du tid och energi samtidigt som du känner dig säkrare och “in the groove”.

Hos Smartahögtalare kan du hitta allt du behöver för att förvandla ditt hem till ett teknikslott och njuta av vad det betyder.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *