permanent hårborttagning - Gorilla

Permanent hårborttagning – Grabbarna har satt igång något här…;.)

Permanent hårborttagning var ämnet som det sist diskuterades livligt kring. Killarna förstod inte riktigt hur vi tjejer hela tiden orkar hålla på med naglar, hår, hud, träning och ja, ni vet… annat sådant där som vi brukar prata om.

Tills Anton (en utav grannkillarna plötsligt utbrister att han minsann har varit på en klinik och tagit bort allt sitt hår på ryggen. Det var såå roligt att se de andra grabbarnas miner… det kom så spontant och skönt från “Anton” som man minst av alla skulle tro gå och göra en sådan sak!

Upp till bevis sa grabbarna i hög kör! Anton fick så klart dra upp tröjan och visa sin numer alldeles släta rygg. Wow säger de andra – Hur fasen känns det där?

“Gör skönt säger han – Att jag inte gjort detta för länge sen…”

Så idag ska artikeln handla om just – Permanent hårborttagning.

Hår på ryggen är inte bara en källa till irritation, utan kan också hindra dig från att bära vissa kläder som kan visa mer hud. Den här artikeln kommer att utforska hur man kan bli av med hår på ryggen och de olika sätten att göra det på! För att läsa mer om ny teknik inom hårborttagning läs då på fsek.se

Lite historia kring män och hårborttagning

permanent hårborttagning - petra

De tidigaste bevisen på att män tar bort kroppsbehåring av estetiska skäl går tillbaka till stenåldern. Man upptäckte att hårstrån avlägsnades genom att binda ihop hårstrån och dra ut dem med en pincett gjord av snäckor eller benbitar, utan att skära i huden med hjälp av vassa redskap.

Vid den här tiden trodde man att håriga kroppar var en symbol för maskulinitet och manlighet, men med tiden började männen raka ansiktsbehåringen för att få ett renare utseende och att det var mer praktiskt – Det tog ju också väldigt lång tid att växa ut igen vilket bara var bra.

Laserns inträde

Metoderna för hårborttagning har förändrats under årens lopp, från pincetter gjorda av snäckor, rakhyvlar som skär in i huden, och nu i allt större utsträckning till laserhårborttagning.

Permanent hårborttagning med hjälp av Laser

Laserhårborttagning fungerar var som helst på kroppen, det viktigaste är att håret är mörkare än din hudfärg. Ju större kontrast mellan hud och hår, desto bättre och snabbare blir behandlingen. Laserns lågenergiljus dras till mörka föremål (melanin) och värmer upp hårsäcken och dödar roten. Det är värmen från lasern som förstör många av cellerna och förhindrar återväxt.

Hur länge håller permanent hårborttagning?

permanent hårborttagning - fickur

Det tar några sessioner att se resultat, men till slut kommer din hud att vara relativt slät och fri från oönskat hår på ryggen. Nackdelen är att när du väl slutar att ta bort det, kommer håret att så småningom växa tillbaka. Så egentligen finns det inget som heter “permanent hårborttagning” men resultatet kan vara långvarigt.

Hårborttagning med laser på solbrända män

De flesta metoder för hårborttagning lämpar sig inte för män med solbränd hud eftersom kontrasten mellan hud och hår är mindre tydlig, så risken är större att laserljuset träffar icke-målvävnad (t.ex. normal hud) i stället för hårsäckarna. Därför är det nödvändigt med upprepade behandlingar för att säkerställa att håret avlägsnas maximalt.

Man gör aldrig laserbehandling under medicinering

Det är också viktigt att du inte påbörjar denna behandling om du tar läkemedel som orsakar ljuskänslighet (läkemedel som gör huden känsligare för ljus). Den enda tidpunkt då du skulle vara lämplig för laserhårborttagning är en månad före eller efter behandlingen.

Vad kostar det att ta bort hår på ryggen?

Kostnader för att ta bort håret på en hel rygg är ca 4 000 kronor

Hur lång tid tar en hårborttagning rygg?

Antal behandlingar som man får räkna med är ca 6-8 st.

Finns det några risker med att göra hårborttagning på ryggen med laser?

  • Man kan se en svullnad och rodnad med en gång efter själva behandlingen.
  • Om huden är solad innan en laserbehandling kan huden få permanenta brännskador

(Läs om vad laser även kan göra som hudbehandling)

Vill du ha hår behandling? läs då denna bloggen therosepost

Läs även denna blogg för dig som har längre hår emciboutique

Samman Med all ovan information som vi gemensamt suttit och manglat igenom (Vi grannar så klart) Så har faktiskt två grabbar till påbörjat sin resa till att slippa hår på ryggen. Det kommer att bli lagom till att slippa “pälsen” till sommaren – Ska bli så kul att följa detta! Läs även ditt hår avslöjar din hälsa eller hur du gör en miljövänlig hårbehandling.

Blev du också intresserad? – Här finns en länk till permanent hårborttagning i Göteborg

Fortsätt gärna läs mer galna grejer som vi grannar hittar på här på vår sida! https://mingranne.se/

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *