-fillers-läppar.jpg

Fillers – viktigt att veta innan…

Här skriver jag om viktiga punkter att tänka på som jag inte visste för än jag talat med min granne 😀

vill du läsa mer om liknande tips och saker jag lärt mig av mina kära grannar klicka här.

fillers-lips

Fillers, vad är det?

När det gäller skönhet finns det inget som heter för mycket. På senare tid har människor vänt sig till fillers för läppar och kinder eftersom de inte bara ser snygga ut utan också ger långvariga fördelar som gör att du fortsätter att känna dig ungdomlig! 

För varje dag som går minskar mängden hyaluronsyra i våra kroppar och med den försvinner också de spänningsdämpande egenskaperna. Detta gör oss mer mottagliga för rynkor och slapp hud!

Fyllda med hyaluronsyra (en naturligt förekommande förening som finns i våra kroppar) kan dessa tillfälliga ingrepp pågå i 18 månader eller mer innan de behöver en ny touchup-behandling – vilket gör dem till ett idealiskt alternativ om högkvalitativa resultat är viktigast när man strävar efter perfektionism. 

Vad är det för skillnad på de olika typerna av sorter och märken?

Det finns många olika typer av fyllmedel som kan användas i olika behandlingsområden.

Det finns en mängd olika fyllmedel som kan användas för olika ändamål. Vissa ger volym, andra återfuktar och jämnar ut rynkor eller veck i huden, allt beror på vad du vill ha ut av ditt ingrepp!

Juvederm samt Restylane är 2 olika produkter som också är topprankade märken i världen, dessa 2 har mycket forskning som de gjort som du också kan läsa mer utav på deras hemsidor.

Hur mycket ska man injicera första gången ?

Vid konsultationen får du specifika rekommendationer utifrån din utgångspunkt och dina preferenser. För att ha något att gå på så brukar man säga att för dina kinder behövs 2,5 ml. Medans för dina läppar behövs 1,5 ml.

fillers-

Är det något jag bör tänka på innan en sådan behandling?

Om du tar läkemedel som gör att du tunnar ut blodet så ska du helst undvika detta för att du ökar chansen att du fåt blåmärken. Ytterligare faktorer du bör tänka på att undvika är smärtstillande tabletter såsom alvedon, diklofenak helst 1 vecka innan din bokade tid. Försök gärna undvika omega-3 minst 2 veckor innan då de också är blodförtunnande. Sist men inte minst undvik att dricka alkohol minst 1 vecka innan.

Tar du andra mediciner som exempelvis trombyl så kontakta kliniken du ska boka din tid hos men kontakta också din läkare för 

Vi rekommenderar att du använder en bedövningssalva 20 minuter före behandlingen för att få bästa möjliga resultat. Det kan du få hos kliniken så försök vara där lite innan så den kan börja verka.

Hur känns det ?

Med hjälp av mycket små fina nålar och bedövningsmedel minimerar de smärtan så att du inte känner någonting när det är gjort.

Kom gärna ca 20 minuter före bokad tid om du vill ha bedövningssalva på behandlingsområdet.

Beroende på individen kan man känna ett visst obehag under behandlingen.

Tar du fillers i läpparna så kan du också få totalbedövning om du ber om de, likadan bedövning som tandläkare använder sig av.

fillers-hur-kanns-de

Vem ska inte ha fillers?

Kvinnor som är gravida eller ammar bör inte behandlas med något fyllmedel. Du bör också undvika denna behandling om du är allergisk mot ingredienserna i fillersmedlet. Det är också viktigt för alla under 18 år eftersom den innehåller en ingrediens som kan vara skadlig vid långvarig användning. 

fillers-gravid

Hur många gånger kan man fylla på?

Efter den första behandlingen kan du göra en liten påfyllning/uppdatering två veckor senare.

Beroende på vilken typ av fyllmedel som använts och vilket område som behandlats behövs vanligtvis en påfyllning efter 3-20 månader, för att behålla ett så långvarig resultat som möjligt.

Under hur lång tid håller de i sig ?

Det är helt från person till person och kan skilja sig helt. Men ett par olika faktorer som kan påverka är exempelvis vart du injicerar, vilken typ av medel som används men också hur din personliga ämnesomsättning är.

Tar du de i områden vid kinderna så brukar de håller betydligt längre än om du injicerar i läpparna. Det beror också på faktorer som nämnts ovan som exempelvis vilket märke du har av fillers, om det är kvalitet eller inte. Men också din personliga ämnesomsättning. Allt från ett halvår till två år.

Vad händer om jag ska fylla på men märket jag hade innan är slut ?

Generellt sett brukar de inte vara några problem att blanda. Men det beror helt på om du redan från början har något ämne i som du kanske inte vet vad de är då ska du helst avvakta minst 6 månader innan du ens ska börja kika på något nytt att injicera. Kliniken kan tom avråda dig helt eller att du väntar de 6 månaderna innan du kan komma tillbaka. Fråga kliniken innan för en mer individuell rekommendation.

-fillers-

Vad händer efter min injektionsbehandling?

Efter behandlingen ska du lämna huden orörd och inte använda smink på 24 timmar. Anledningen är att den blir mer mottaglig för infektioner på grund av nålstick efter att denna tidsperiod har gått – så skydda dig bara mot potentiella infektioner genom att följa dessa enkla regler!

Du bör inte träna, konsumera alkoholhaltiga drycker eller ta en flygresa för än 3 dygn efter.

För att undvika solbränna ska du hålla dig borta från direkt solljus och använda ett starkt skydd i minst 14 dagar. 

Det är viktigt att låta din behandlare veta ifall du kommer att genomgå en annan typ av ansiktsbehandling under veckorna efter en injektion. Du bör vänta 14 dagar innan du låter utföra tandläkarbesök också.

Vill du få bra och professionell hjälp så måste du kika på Estetic.se

Kolla även in denna bloggen för trender och mode janemars

Är du nyfiken på hur man kan fylla ut andra delar av kroppen? Läs artikeln om: Behandling för Kropsskulptering Eller kanske om Höjda ögonbryn – En riktig “hype” just nu!

Ta en titt på den här skönhetsbloggen emmaochsiri

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *