Dags för flyttstädning? Tips min granne gav mig som du måste tänka på.

Här kommer jag skriva om 7 snabba flyttips att tänka på vid din framtida flytt

Flyttstäd

Visst är det så att när du ska flytta är det sista du vill oroa dig för att städa ditt gamla hem. var noga med att städa varje centimeter innan du låter någon annan ta över din gamla bostad. men om tiden inte räcker till så tveka inte på att anlita yrkesmän som kan utföra denna uppgift på ett effektivt och ändamålsenligt sätt, Det är viktigt att välja ett företag som har fått kvalitetscertifieringar eftersom det innebär större säkerhet för dig.

De brukar erbjuda ett komplett utbud av flyttstädningstjänster för att göra processen enklare för dig, allt från dammsugning av hyllor ner till djuprengöring som även kan innefatta ommöblering; de kan hantera alla situationer oavsett hur stora eller små de är de kan till och med hand om smutsig disk eller tvätt som inte är klar!

Se till att de inte missar ytor som bakom spisen, bakom kylskåpet, golvbrunnen, avtäckning av element mm.

Ett smart tips kan vara att skriva ned exakt vad du vill ska göras och sen bocka av checklistan. Läs också ” stressfri städning för semestern “.

Se till att de har någon typ av garanti i skrift finns för om du inte skulle vara nöjd med flyttstädningen så skall den garantin se till så att de åtgärdar det direkt.

 • Om ditt hem inte klarar städinspektionen måste städtjänsten städa på nytt, eller så kommer fastighetsägaren välja ett åt dig.

Det är också ett tillfälle att göra sig av med allt skräp så att ditt nya hem känns som om det var förberett för dig! Och att du kan flytta ut med sinnesro. För att minska dina kostnader ingår stödet i rutavdraget, vilket gör att du kan dra av upp till hälften av kostnaden. För att läsa mer om vad mina goda grannar har hjälpt mig med kika in här.

Läs om spännande projekt och initiativ på den här innovativa bloggen coollibrarian

flyttstädning

Bredband, tv, telefoni

En rekommendation är att du kontrollerar dina avtal med olika leverantörer eftersom du kanske måste byta tjänst innan du flyttar. Det hem där du planerar att bo kan till exempel använda en leverantörs fibernätverk som är helt annorlunda än det som överför signaler för tv- eller telefonitjänster i det här området – så se till att det stämmer överens! 

Det finns egentligen inget alternativ när man överväger mobilt bredband, men om turen går vår väg kan vi alltid registrera oss senare efter att vi flyttat in på vår nya plats

Jag hoppas att dessa tips hjälper till att se till att inget faller igenom.

bredband-tv-telefoni-flyttstädning

Din försäkring & avtal

Har du tittat på dina avtal på sistone? 

Det bör du göra innan flytten, dubbelkolla med de olika operatörerna för att se vad du har för alternativ vid din framtida flytt.

 1. Kan du ha samma försäkring & avtal ?

Om inte: hitta ett annat alternativ och stäng dina nuvarande försäkringar och avtal 

2. Vad har du för alternativ?

Det är viktigt att undersöka vilka företag ditt nya hem arbetar med och om de passar dina behov innan du flyttar in. Om inte, försök prata om det när du når ut eller gör förfrågningar på fastighetsägarens kontor eftersom mycket information kan fås från dem!

3. Om du har ett kontrakt kan du kolla om det finns möjlighet att flytta över till den nya ägaren till lägenheten när det är dags för dem att flytta in.

 • Kolla om personen är intresserad av att ta över något av dina tidigare avtal som exempelvis el mm.

Ditt Elavtal 

Det är viktigt att meddela ditt nuvarande elbolag om eventuella adressändringar. Det du börjar med är att kontakta din nuvarande elleverantör för att anmäla din utflyttning, steg 2 är att säga din framtida bostads adress om du nu väljer samma elleverantör givetvis.

Det du måste ta reda på för att kunna göra dessa steg ovan är:

 • Områdes ID (3 bokstäver)
 • Anläggnings ID (18 siffror)
elavtal-flyttstädning

Planerar du att flytta ihop med någon? 

Kontakta ditt hemförsäkringsbolag för att säkra upp bådas ägodelar, en till punkt att tänka på som kan vara lite jobbigt men skönt att ha klart är ifall ni skulle separera är samboavtalet. Det hjälper att ha fördelat upp ägodelarna redan från början för att slippa problem ifall någon händer er emellan.

Din adressändring

Det finns två sätt att ändra din adress hos Skatteverket. Du kan använda blanketter på deras hemsida eller skaffa BankID. 

Kom dock ihåg – om du har några pågående fakturor hos företag (eller liknande) måste de också informeras om denna ändring, annars kan det potentiellt bli en fördröjning och du får vänta veckor tills all information uppdateras i olika databaser hos företagen.

Processen tar vanligtvis ca 1-2 veckor men kan bli försenad beroende på hur snabba företagen är med saker och ting.

Checklista

 1. Tömma: töm all skräp så mycket du kan innan du börjar packa ned dina saker ett utmärkt tillfälle att slänga gamla saker som bara ligger och dammar.
 2. Skänk gamla prylar: du har säkert saker som bara ligger och dammar som du vet innerst inne att du aldrig kommer att använda, antingen kan du ge bort de till en vän, eller till de mer behövande. Bättre att någon annan kan använda det än att slänga det på tippen.
 3. Försäljning: om du har ork eller lust kan du alltid tjäna en liten hacka på att sälja dina prylar som legat och dammat. Det går väldigt smidigt att hitta vilken kanal som passar dig bäst är de inte blocket eller liknande så finns de appar att ladda ned för sådana ändamål. Vill du så kan du annars kolla om grannen vill ha eller sälja på loppis 
 4. Flyttkartong: vi har alla flyttat eller hjälpt någon att flytta någon gång, problemet som alltid uppstår är att du eller personen som flyttar inte har den blekaste susning vad kartongen innehåller. Ett tips kan då vara att märka upp de så tydligt du bara kan 
 • Rum – vart tillhör innehållet i kartongen tex: badrum, sovrum.
 • Kategori – vad finns i kartongen tex: kläder, handdukar.
 • Känsligt – hur känsligt innehåll har du i kartongen tex: glas. ( bra att skriva ifall det inte är du som flyttar kartongerna ) 

Ett bra tips när du väl packar ned dina saker i kartongen är att ta de som du använder minst längst ned och de du använder mest längst upp.

Om du har en snäv budget, och inte vill spendera pengar eller behöver mer förvaringsutrymme för andra saker i ditt hem finns det många alternativ! Du kan alltid kolla med närmaste livsmedelsbutik och fråga om de har några bananlådor som skulle fungera bra.

Utforska den här mångsidiga bloggen Upmag för att lära dig mer om ämnet

Har du funderingar kring ekonomin vid köp av ny bostad klicka här.

Läs här opendooracting så får du även veta hur du minskar på sjukdomar genom städning

Lycka till nu 🙂 

Glöm inte att behöver du hjälp med flyttstädningen så kan jag rekommendera att kontakta ishine.se

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *